16.5.2013

Valssia toisen perään

Tiistain agilitytreenit menivät hyvin ja myös vähän huonosti. Nitalla oli aivan tuhottomasti energiaa..
Tehtävänä oli aika haastava 12 esteen rata, joka mentiin kolmessa osassa. Valssia toisen perään potenssiin kolme, huhhuh! Alla on kuva radasta.

Punaiset täplät ovat valssi paikkoja. Toivottavasti hahmotatte :D

Valssit on itselle välillä vähän vaikea hahmottaa ja olen kääntävissä valsseissa monesti joko myöhässä tai liian ajoissa. Tehtävä alkoi 1-4 esteillä ja mitä tekee Nita, toisen esteen jälkeen iiiiiso kunniakierros ja otti hatkat muiden koirien luokse. Onneksi se ei sinne pääsyt ja pistettiin Nita jäähylle kierroksen jälkeen, että se ymmärtäisi kivan tekemisen loppuvan heti. Mutta ai että kun agility nykyään kiihdyttää sitä.. Jos yksi koira haukkuu tai vinkuu niin Nita on messissä. Ja olen aina sanonut, että oma nahka ei hauku...
Jäähyn jälkeen otettiin 1-4 uudestaan muutamalla toistolla ja lelupalkkaus. Valssi kakkosen jälkeen toimi hyvin ja sain Nitan mukavasti tulemaan mukana. Nelos esteen jälkeinen valssi + palkka oli kyllä itselleni haastava. Piti muistaa jättää koira hyvin neloselle, ettei se painanut edestä ohi. Saatiin vinkiksi tässä kohtaa ottaa vielä kierrä-käsky mukaan, jolloin varmistettaisiin esteen hyppy oikeasta suunnasta.
Seuraava pätkä oli 5-8, joka sujui hyvin lukuunottamatta putkeen menoa. Jäin jotenkin jännittämään Nitan kunniakierroskarkaamista kun oltiin putken kanssa lähempänä muita koiria. Heti kun ohjaaja mainitsi asiasta, yritin rentoutua ja ohjata selkeämmin sekä etenkin rauhallisemmin niin heti alkoi sujua! Tuossa valssi tuli aika sutjakkaasti sen kummemmin miettimättä. Lopuksi pätkä 7-12, joka meni yllättävän hyvin. Aidan numero 9 jälkeen Nita kääntyi vasta parin metrin päästä, kuulemma hartialinjani valsiin tuli myöhässä, joten koira ei saanut vihjettä ennen estettä tulevasta käännöksestä. Jätettiin kuitenkin harjoitus siihen, koska se meni todella hyvin ja rennosti. Oli kyllä rankkaa Nitalle, joka ei ole näin pitkiä ratoja vielä tekemään.

Tauon jälkeen otettiin kontakti harjoittelua. Noh totesin, että viime päivien harjoittelu on ollut turhaa enkä ole antanut Nitan tehdä tarpeeksi oma-aloitteisesti. Teen helposti pieniä vihjeliikkeitä sen kummemmin asiaa tiedostamatta ja jos olen itse täysin paikallaan, Nita ei tee juuri mitään. Eli nyt vaan uusintaharjoittelua pelkällä naksuttimella ja vähitellen vaikeustasoa nostaen. Aloitus ihan vaan kiinnostuksesta ja esineelle nousemisesta. Huoh.

Tunnista jäi hyvin ristiriitaiset fiilikset. Opin taas paljon uutta ja tunti oli aivan loistava, mutta olen myös entistä epävarmempi ryhmään pääsystä. Alkaa tulla fiilis ettemme ole tarpeeksi hyviä ryhmään.. Ensi tiistaina on viimeinen kokeilukerta ja silloin ohjaaja on eri. Tämän jälkeen tulee päätös ryhmään pääsystä. Tätä epätoivoa ei helpota harjoittelemisen vaikeus kun ei ole estekalustoa eikä viitsisi vuokrata kalliita tiloja.

Ostoslistalle pääsivät treenien perusteella pienempi lelu palkkaukseen, joka mahtuu kunnolla taskuun ja lisäksi Berran treenitasku. Liiviin en viitsi vielä santsata kun tuntuvat niin kalliita olevan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti