27.12.2012

Reipasta ulkoilua ja laatikkomenetelmä

Kyllä sitä kiittää, että asuu lähellä merta :) Etenkin kesäisin on mukava mennä kivenheiton päähän rannalle. Käytiin eilen viimeisenä vapaa päivänä (kyllä, olen töissä välipäivät kun muut lomailee) puolen päivän jälkeen ennen hämärtymistä vähän Kallahden rannoilla kävelemässä. Pakkasta oli -15 astetta ja rannalla pieni, mutta pureva tuuli. Lunta olikin sitten senkin edestä :D Koitettiin kävellä valmiita "polkuja", mutta aika rämpimiseksi se kyllä meni. Nita nautti kun sai olla ihan koko matkan vapaana ja juoksennella. Käytiin vähän meren jäälläkin kävelemässä siihen asti kun uskalsi. Nita olisi mielellään jatkanut matkaansa :P Muutamia kuvia tuli otettua reissusta!Ollaan Nitan kanssa harjoiteltu myös takapään liikkuvuutta -ajatellen myös etuna, kun yritän saada korjattua Nitan perusasentoa/sivulle tuloa tai opettaa sitä uudelleen. Koitan vielä toistaiseksi korjata. Olen Nitalle opettanut sivulle tulon eli perusasennon etukautta imuttamalla. Olettaisin, että tästä on helpompi opettaa edestä sivulle käännös etuosan ympäri kun jos koira on oppinut takaa kiertämään. Nitalla kotona ei ole keskittymiskyky parhaimmillaan ja sivulle tulossa jää tosi vinoon kun ei malta mennä ensin musta vähän ohi ja sitten kääntyä.

Nita ei ymmärrä miten korjata ainoastaan takapään asentoa, tätä olen lähtenyt opettamaan Silvia Trkmanin metodin avulla -laatikkomenetelmällä. Ne kenelle tämä on vieras käsite -> tästä pääset nopeasti jyvälle.
Yllättävän hankala opettaa noinkin isolle koiralle kuin collie. Tuntuu, että pikkukoirat pyörivät luonnostaankin paljon enemmän ja helpommin :D Ollaan nyt kaksi iltaa vasta treenattu, noin 20min/ilta.

Tässä on tämän hetkinen saavutus (pahoittelut kuvakulmasta, kuvasin ihan liian läheltä ja tajusin sen liian myöhään): 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti