5.2.2013

Tallilla

Sunnuntaina käytiin Nitan ja Samulin kanssa tallilla. Ai, että Nita nautti! :) Se sai rauhassa temmeltää tallikoira Viivin kanssa. Oli hauska nähdä Nitan vihdoinkin painivan, yleensä sen leikkitapa on juosta niin kovaa kun jaloista pääsee ja tehdä yllätyskäännöksiä sekä hyökkäyksiä. Viivi paini Nitan kanssa tosi nätisti eikä leikit menneet kummallakaan rajuiksi.




Leikkimisen jälkeen lähdettiin ensimmäistä kertaa maastoon Nitan kanssa. Samuli oli onneksi mukana, muuten ei olisi tullut lähdettyä. Kuljettiin ensin tietä pitkin metsätielle, siellä sitten päästettiin Nita vapaaksi. Samuli vahti Nitan menemisiä ja itse yritin keskittyä sekä hevoseen että koiraan. Aluksi Nita kulki Samulin luona muutamaa metriä pois päin lukuunottamatta. Kuljin itse hevosen kanssa edessä. Pikku hiljaa Nita uskaltui mun ja hevosen matkaan huudeltuani sitä rohkaisevasti. Noh ihan heti ei Nitalla välähtänyt vaan se kulki ihan hevosen takana. Siinä sai sitten huudella pois sieltä. Asia helpottui kun muistin pyytää "vierelle" -käskyllä, kappas kummaa koira tuli hevosen vierelle :D Kehuin aina kovasti joka kerta kun Nita oli hevosen vierellä tai viistosti edessä. Takaisin tallille mentäessä jopa ravasin hevosella muutaman sata metriä, että Nita juoksi rennosti hevosen vasemmalla puolella ja välillä aavistuksen edellä. Ihan super! Kyllä siitä vielä ehta tallikoira tulee ;)



Ei hyvää päivää ilman jotain huonoakin. Olimme juuri lähdössä, Nita leikki pihalla, Samuli siivosi tallia ja olin itse viemässä hevosta takaisin tarhaan. Kerkesin tarhan portin sulkemaan niin yksi porukan hevosista tuli portille ja alkoi potkimaan taluttamaani hevosta.. Noh siinähän itse olin välissä ja vastaanotin itsekkin osuman jalkaan. Karjaisin hyvin eläimellisesti hevoset erilleen ja juoksin itse välistä pois. Siinä rytäkässä joku hevosista meni portista läpi ja loput perässä... Yhden hevosista sain jätettyä tarhaan ja hypin sitä pidätellen yhdellä jalalla. Samuli tuli tallista kiireen vilkkaan ja nappasi hieman hämmentyneen Nitan syliinsä ja heivasi äkkiä autoon - ei muuta kuin hevosia metsästämään.. Tallinomistajat olivat kotona ja Samuli sai pysäytettyä hevoset pihalle -kaikki hyvin loppu hyvin. Pahemmin olisi voinut käydä. Oma jalka selvisi vain kovalla kolauksella ja Nitakin täysin ehjänä, pikkuinen tosin vähän hämmentyneenä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti