12.3.2013

Itsenäiset agitreenit

Sunnuntaina oltiin aika myöhään illalla hallilla itsenäisesti treenamassa agilitya. Mukana kuvioissa oli ystäväni Karkki ja tottakai Lumi-chihu. Tällä kertaa olin hieman ennakoinut Nitan kuumumista treenikentällä ja armotonta vinkumista, että otin uuden kevythäkin mukaan :P

Illan teemana oli meillä käskysanojen opettaminen esteelle, kaukopalkkaus ja toooooodella helppo rata jossa oli vaikeana meille rengas. Pätkitin harjoitukset niin, että aloitimme ihan pelkästä renkaasta ja aidasta. Lisäsin molemmille käskysanat, "rengas" ja "hyppy". Otin lähetyksen kädellä näyttäen selkeästi, mutta jääden itse paikalleen ja heittämällä lelun aidan toiselle puolelle. Olin super tyytyväinen! Rengas ei ollut enää ongelma vaan selkeällä ohjauksella (aika läheltä) ja käskysana - Nita tajusi esteen nopeasti.

Lisäsin radan muut osat ja edelleen pitäen painon käskysanoilla sekä kaukopalkkauksella. Rata itsessään naurettavan helppo :) Otettiin rataa myös toiseen suuntaan koira vasemmalla puolella, mutta tässä tulikin yllättäen vaikeuksia renkaan jälkeen putkeen menossa. Ilmeisesti sana "putki" ei ollut niin hyvin hanskassa kuin oletin vaan Nita veti lähes joka kerta siitä ohi. Tätä siis täytyy harjoitella ja kaukolähetystä esteelle :)
Nita malttoi tauoilla jo rauhoittua hieman häkkiin eikä aloittanut vinkumisshowta kun kuuli Karkin äänen Lumia kehuessa. Kaukopalkkauskin toimi Nitalla yllättävän hyvin ja mielestäni sain ajoitukset aika hyvin kohdalleen :)

Ohessa vielä muutama kuva sekä video radasta.Ja palkka lentää!

Muisteltiin vähän miten kepit menee..

6 kommenttia:

 1. Ihana toi video! Kumpi on enemmän innoissaan, koira vai omistaja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hehheee, kukaan ei voi väittää ettenkö kehuis koiraa ;D

   Poista
 2. Ootko varma, että kyse on siitä, että Nita ei ymmärrä käskysanaasi putkelle? Minulla oli sama ongelma Neiran kanssa kerran ollessamme treeneissä. neira ei suostunut menemään millään putkeen. Pähkäilin mistä hitosta on kyse ja lopulta kaveri heitti, että jos vaihtaisin itse asentoa? Minä olen yleensä aika kaukana Neirasta ohjatessa tai kaukana ja kaukana mutta ehkä 1m? ja silloin kun se ei mennyt niin olin putken vieressä, joten neira meni vain ohi? :D Oletan itse että meillä ongelma oli minun kroppani väärä paikka, mutta teistä en tietenkään tiedä. :D Te näytätte kuitenkin käyttävän samaa hartiasuuntama taktiikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kun jaksoit kommentoida ja jakaa vinkkiä! :)
   Tämä juuri on ongelma itsenäisessä harjoittelussa kun kukaan ei ole opettamassa mua ohjaamaan.

   Käskysana tuli itselleni vain ensimmäisenä mieleen. Hmm.. Vika voi kyllä todellakin olla mun ohjauksessa. Video on pätkitty joten siinä ei ollut kaikki yritykset. Meillä näyttäisi menevän niin, että Nita menee putkeen jos olen itse nimenomaan putken vieressä näyttämässä, mutta ei mene jos olen yhtään kauempana. Esim vertauksena videossa lähtöpaikka putkella ja sitten kuinka kaukana olen kun putki onkin viimeinen este.

   Päästään jatkokurssille vasta kun Nita on vuoden eikä meitä huolita jatkuvaan ryhmään meidän koirakoulussa..

   Poista
  2. Aivan... hmm... no en osaa enempää auttaa sen putken kanssa tai Nitan ohjattavuuden kanssa, ettäkuinka pääset itse kauemmas... ehkä se treenaamalla irtoaa helpommin jatkossa tai jotakin? :)

   PS. Onneksi kirjotat tästä blogissa, niin ihmiset voi napata ongelmiasi ja yrittää edes vinkittää tai auttaa :)

   Poista
  3. Treeniä lisää ja jollei Nitalla ole juoksut niin kohta alkaa jatkokurssi :) Kiitos avusta! Se tässä blogissa onkin hyvä kun pääsee jakamaan vinkkejä :)

   Poista