1.1.2014

Onneksi Uusi Vuosi on vain kerran vuodessa

Kuinka moni koiranomistaja ajattelee samaa?

Me päätimme lähteä raketteja pakoon kavereiden luokse Vihtiin viettämään rauhallista iltaa. Kotona kerrostalomme vieressä olevat alueet ovat aika ihanteellisia kohteita känniääliöiden ihmisten rakettiriemuihin - viime kerta kun ei mennyt aivan putkeen. Viime vuoden shown tunnelmat löydät tästä postauksesta.

Kävimme iltapäivällä agilityhallilla ottamassa puolen tunnin treenit, jotta ei ainakaan liika energia innostaisi Nitaa kiinnittämään raketteihin huomiota. Itse treenit menivät Nitan puolesta aivan loistavasti, en itse aivan pystynyt keskittymään erinnäisistä syistä johtuen.

Pitkin iltaa kuului muutamia vaimeita raketteja, mutta musiikki ja telkkarin ääni peittivät ne hyvin. Nita oli aika väsynyt ja yritti nukkua eikä kauheasti noteerannut raketteja vielä tässä vaiheessa. Namit maistuivat ja perus tassu-toinen-tassu-maahan-istu -temput testattiin aina välillä. Meillä toiminut tapa nähdä onko koira jotenkin "lukossa". Oli ehdottomasti hyvä päätös lähteä Vihtiin, sillä alueella kun ei pääsyt kovin lähellä raketteja ampumaan niin ilta kului suhteellisen rattoisasti.

Vuoden vaihtuessa jäin yksin Nitan kanssa asunnolle muiden mennessä tulituksia katsomaan. Isompien tulitusten kohdalla Nita nousi ylös kiertämään asuntoa häntä koipien välissä ja läähättäen aina välillä - kuitenkin vain noin minuutin pätkiä. Missään vaiheessa iltaa ei koiraa hössötetty tai erityisemmin kiinnitetty huomiota. Puolen yön aikaan kuitenkaan namit eivät enää menneet alas - paitsi kaverin kädestä.


Viime vuoden sessiolta onneksi vältyttiin ja saatiin kahden jälkeen yölläkin nukkua rauhassa. Yöpissatuksella pihalla Nita kuuli raketteja, mutta ei ulkona tunnu olevan juuri moksiskaan niistä - epävarma kuitenkin.

Nyt kotiin palatessani taas kiroan niitä idiotteja älykääpiöitä ajattelemattomia ihmisiä, jotka paukuttelee vielä raketteja tänäänkin - tietysti asuntomme lähellä. Noh Nita taas tärisee ja läähättää - hakeutuu aina lähemme lattialle makaamaan. Onneksi kuitenkin näyttää palautuvan huomattavasti viime vuotta nopeammin ja läähätysjaksot ovat lyhyitä. Huh kaipa tämä kohta loppuu.

Miten teillä on koirien kanssa sujunut?

Harkitsen vakavasti lähteväni ihan Keski-Suomeen mökille metsän keskelle ensi vuonna.

Noh kuitenkin Onnellista Uutta Vuotta 2014!10 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta!
  Meil Arvo yritti ulkona vaan astua Helmiä joten mitään reaktiota raketteihin ei havaittu :) Sisälläkin meil paukkuu aika pahasti ollaanhan me kuitenkin tän kaupungin keskustassa. Arvo oli omassa huoneessaan ylhäällä ihan rauhallisesti koko illan. Joten me selvittiin helposti. Noh onneks se on nyt ohi kuitenkin. Mä olen ite nukkunut huonosti kun oli seitsemän päivää putkeen töitä ja joka ilta paukku raketit. Mut huomen onneksi sitten vapaata :) Jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Uutta Vuotta :) Onneksi teillä meni paremmin, nyt se tosiaan on ohi - ainakin toivottavasti. Eilen illalla vielä paljon paukuteltiin täällä, toivottavasti ei enää tänään illalla.

   Meillä oli se Serene-Um käytössä ja viikon ajan isommalla annoksella, en kyllä tiedä oliko siitä hyötyä.

   Poista
 2. Kake yllätti minut todella, oli poikaystäväni äidin ulkoilutettavana (taajamassa) ollut viiden aikaan ja jonkun matkan päässä olivat ampuneet raketteja. Kake oli vain haistellut maassa olevia hajuja tyytyväisenä! Sisällä sitten höristeli korviaan, mutta ei muuten noteerannut mitenkään paukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi teillä meni hyvin! :) Nitakin reagoi jotenkin sisällä enemmän paukkuihin, ehkä se tästä taas vuosi vuodelta.

   Poista
 3. Hyvä et teil oli sitä serotoniinia :) Se voi auttaa siihen et palautuu nopeammin eikä ainakaan jää kaikista huonoimmat kokemukset. Siis vaikeahan se on sanoa auttaako mut ainakin kannattaa kokeilla kun ei siitä ole haittaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi olla, että on tuossa palautumisessa auttanut. Tabletit riittivät vain uuden vuoden aattoon asti, joten sen jälkeen ei ole saanut ja reagoinut aika voimakkaasti kotona kun raketteja paukkuu vieläkin iltaisin talon vieressä. En tiedä aiheuttaako kotona olo tuon reaktion vai tablettien loppuminen.

   Poista
 4. Meillä toinen koira ei ole onneksi ikinä välittänyt raketeista, mutta toinen pelkää hirmuisesti. Täällä kun rakettien ampuminen aloitettiin kolme päivää ennen uutta vuotta ja sen jälkeen on kuulunut paljon pamahduksia, todella raivostuttavaa :(.. Me paettiin maalle raketteja jossa naapurissa asuu myös paukkuarkoja koiria joten kukaan ei lähellä ampunut eikä minunkaan koiran tarvinnut pelätä melkein ollenkaan, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan käsitä miksi niitä raketteja pitää ampua kolme päivää ennen ja jälkeen uuden vuoden :( Ihmiset eivät ajattele yhtään.. Taidetaan mekin kyllä ensi vuonna ihan mökille korpeen lähteä karkuun.

   Poista
 5. Voi Nita. :( Oletko huomannut Nitan reagoivat muihin koviin ääniin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin verran, mutta aika vähän. Viime vuoden säikähdyksen jälkeen kovat äänet vähän pelottivat etenkin sellaiset vinkuvat äänet esim agilityn keinusta yhdessä hallissa. Nyt näistä on päästy onneksi yli :) Nita äkillisiin koviin ääniin reagoi, mutta toipuu heti, ulkona se on paljon paljon rohkeampi ja höristää vaan korvia hieman varuillaan.

   Poista