27.3.2014

Sunnuntaiset keppitreenit

Pidin lupaukseni, olin hengissä (ainakin melkein) ja kävin sunnuntaina treenaamassa hallilla keppejä sekä kontakteja.

Keppien tilanne on yhä sama, Nita pujottelee noin kuusi keppiä. En lähde vielä siihen useampia lisäämään vaan nyt haetaan noille varmuutta, nopeutta ja itsenäisyyttä. Erilaisia lähetyskulmia heti kun kepit alkaa edes hiukkasen vahvemmat olemaan. Nyt ollaan treenattu noita aniharvoin ja vielä maakin on sen verran jäässä etten saa omia keppejä nurmikolle (saakelin yöpakkaset).
Uskon vahvasti, että otetaan näissäkin taas vauhtia oppimisen kanssa kun saadaan treenejä ja jatkuvuutta enemmän alle. Nyt Nitalle menee aina hetki ennen kuin tajuaa mikä juttu tämä olikaan - etenkin kun täysin operantisti opetetaan ilman ohjureita ym.

uudella koneellani on Windows 8, jonka Movie Maker ei tuo MOV-tiedostoa, joten en saa muokattua videoita tähän hätään. Koittakaahan kestää!

Kontakteihin tarvittaisiin nyt apua - vaihtoehtoja on niin monia miten lähteä niitä vahvistamaan. Kontaktit ovat alkaneet menettämään teräänsä, opetuksenahan meillä on ollut onoff.
Nita tulee hyvällä vauhdilla esim puomille ja laukkaa puomin läpi, kuitenkin heti kuullessaan "koske"-käskyn se himmaa ennen alastuloa. Mietinnässä nyt sitten, miten vahvistan paikkaa kun samalla saisin itse liikuttua vapaasti ja antaa koiralle itsenäisen työskentelyn. Etupalkka (miten?), namialusta vai vain naksu + vapautus?

Emme ole saaneet ikävä kyllä vielä mentorointiapua tähän ja viikon ohjatut treenit ovat niin ratapainoitteisia hyppyratoja.

Viikonlopun suunnitelmissa ovat huomiset ohjatut (joskin tulen myöhässä töiden takia), lauantaina taas koirakaveruksien treffit ja sunnuntaina odotettu Timo Rannikon tekniikkakoulutus.

2 kommenttia:

  1. Nuo himmailut johtuu yleensä just siitä, että paikka ei ole varma. Miten olet alunperin opettanut 2o2o-asennon? Lähde vahvistamaan pelkkää asentoa "koske" käskyllä. Puomilla niin, että pyydät koiran vaikka pöydän avulla puomille ja siitä alasmenokontaktille jossa palkka vaikka puomin edessä olevalla alustalla tai sitten namikuppi reilusti puomin edessä ja naksulla asennon merkkaus ja vapautus palkalle. Ehkä mieluummin etupalkka jonne vapautat. Alussa joudut luultavasti pyörittää koiraa kontaktille pöydän kautta niin, että olet itse vieressä, mutta kun koira jää kontaktille niin otat siihen sitä omaa liikettä sitten mukaan ja käyt palkkaamassa kontaktille kun pysyy. Kuitenkin näkisin, että se oikean paikan oppiminen on nyt se ensisijainen juttu ja kun se alkaa olla hallussa niin sitten alat ottaa kokonaista puomia ja siihen lisäät omaa liikettä.

    Muutenkin voit ja kannattaakin vahvistaa tuota 2o2o-asentoa vaikka rappusten yms korokkeiden avulla. Erillisten korokkeiden avulla sun on ehkä helpompi ottaa myös mukaan sitä omaa liikettäkin heti alussa. Eräs kouluttaja puhui, että ensin 2o2o-asento varmaksi muualla kuin puomilla ja kun asento on varma (=takatassut korkealla, etutassut maassa, pysyy asennossa ja hakee asennon omistajan liikkeestä ja sijainnista huolimatta) niin sitten vasta aletaan siirtämään se puomille. Eli puomilla ei käytännössä treenattaisi asentoa ollenkaan vaan kun se on muualla jo treenattu valmiiksi niin sen siirtämisessä puomille ei pitäisi olla ongelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistäsi :)

      Juuri manitsemallasi tavalla onoff on opetetu ja ollutkin suht vahva, nyt paikka unohtunut ja alkanut himmailu. Eli paikan vahvistamista vaan lisää. Juuri tuon pöytäjutun avulla ollaan viime ajat treenattu, siinä ei juuri ongelmia (sama juttu A:n alastulossa), mutta sitten koko puomilla paikka unohtuu ja alkaa himmailu juuri kontaktialueella. Muuten koko puomi menee laukaten.

      Poista