8.9.2014

Kyllä tää on vaan niin siistii

Perjantaina Inka piti meille taas treenejä, aiheena oli tällä kertaa ohjaustekniikka - erilaisia pakkovalsseja. Tulikin meille hyvään kohtaan, koska pakkovalssien oikeaoppinen suoritus on meillä aivan kuun ja auringon asennosta kiinni.

Aloitettiin ensin opetamalla meille jaakotus ja kuinka Nitan tulee koota painopistettä taakse ennen hyppyä, jotta se pystyisi tekemään tiukan käännöksen siivekkeen jälkeen. Jaakotus tapahtuu niin, että ohjaaja kääntyy hyppyn edessä selkä vasten hyppyä ja "kyykistyy" näyttämään pysäytystä, noustessa ylös tulee "vapautus" hypylle ja ohjaaja lähtee siitä lähes heti jatkamaan lähtösuuntaan. Näin saadaan koiralle hidastava/pysäyttävä merkki ennen hyppyä, koira kokoaa painoa taakse ja koska ohjaaja on jo päässyt sujuvasti jatkamaan menoa tulosuuntaan, koira pääsee vapaasti kääntymään hypyssä mahdollisimman tiukasti.
Nita hidasti merkistä niinkin hyvin, että se kielsi hypylle. Jaakotuksessa oikea aika on ehdoton ykkönen, liian myöhään tehdystä ei ole hyötyä ja liian aikaisin tehdystä seuraa monesti kielto.

Yhdistettiin sitten pakkovalssi-jaakotus, pakkovalssi-valssi sekä normaali pakkovalssi. Nita tulee hyvin pakkovalssin merkkiin, mutta vähän välttää hyppäämistä siitä kulmasta, jos olen itse vähäänkään edessä. Mun täytyy vaan oppia luottamaan koiraan ja lukemaan sitä paremmin. Nita teki koko treenien ajan todella hyvin, vaikka tällaisissa yhden esteen harjoituksissa se toisto toistolta hidastuu. Olis vaan niin kivaa tykittää aina rataa?

Sainkin sitten vielä harjoitella samat asiat Inkan bc Sätkän kanssa, koska se on ohjattavuudeltaan niin samanlainen kuin Nita, että käytämme monesti sitä myös treeneissä kun pitää hiota omaa liikettä ja ohjausta. Sätkä tosin ei anna yhtä armeliaasti anteeksi kuin Nita.
Erittäin hyödyllistä oli myös päätä tekemään samat asiat todella nopean koiran kanssa. Inkan sanoin, "koska Nitassa on aivan tuo sama nopeus, se on nähty, niin sun täytyy osata nämä myös nopean koiran kanssa". Sätkä kun jaksaa tehdä toistoja yksittäisillä esteillä vaikka maailman tappiin hirmuisella vauhdilla, sain harjoitella todella paljon omaa liikettä ja etenemää.

Aivan huipputreenit, josta jäi taas paljon käteen. On tää vaan niin meijän laji.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti